Atjehstraat 38b, de witte kamer Atjehstraat 38b, de witte kamer - Theo Atjehstraat 38b, de witte kamer - Kees Atjehstraat 38b, de witte kamer - Wiland Atjehstraat 38b, de witte kamer - Jean-Claude Atjehstraat 38b, de witte kamer - Judienne

ATJEHSTRAAT 38b, de witte kamer
2012

Atjehstraat 38b, de witte kamer maakt onderdeel uit van de webdocumentaire Atjehstraat38b.nl. Samen met vijf fotografen/beeldend kunstenaars werkte ik aan dit project over het stadsdeel Katendrecht in Rotterdam. De woning in de Atjehstraat vormde het uitgangspunt; ieder van ons had een eigen kamer en gebruikte die als inspiratiebron of studio.
In mijn witgeschilderde kamer nodigde ik mensen uit die ik op Katendrecht ontmoette. Ik vroeg hen te vertellen over zichzelf en de buurt en liet hen dit illustreren door te tekenen op de muur. Het tafereel werd opgenomen in een zogenaamde ‘witte kubus’ om de omgeving een zo’n neutraal mogelijke rol in te laten nemen. Alléén de viltstiftstreken van de postbode, de buurman, het meisje van 34A, de eigenaar van buurtthai ‘Deli Bird’ en een rasechte Katendrechter bleven achter.

Video’s: Theo [1:51 min], Kees [3:37 min], Wiland [2:58 min], Jean-Claude [2:17 min] en Judienne [2:13 min]

De webdocumentaire is hier te bekijken